Exposicions

Una trobada inesperada

Benet Ferrer (Sabadell, 1945) i Josep Madaula (Sabadell, 1957)

  • Del 2 de setembre al 28 d’octubre.
  • Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, Fundació Privada
  • PG. de Manresa, 20
    08202, Sabadell

Sabadell és una ciutat rica en artsites però relativament pobra en exposicions. Per mirar de pal·liar aquesta mencança, l’Acadèmia de Belles Arts ve aprofitant el ressò de la Festa Major per difondre el treball de diferents artsites sabadellencs ja consolidats. Una bona ocasió per tal de conèixer de primera mà l’obra dels creadors locals contemporànis, massa sovint amagada entre els carrers d’aquesta ciutat. 

Enguany ens mostra les últimes creacions de Benet Ferrer (Sabadell, 1945) i Josep Madaula (Sabadell, 1957), els quals realitzaren les seves primeres exposicions en aquesta mateixa entitat (Benet, 1961 i Madaula, 1985). Tot i partir de llenguatges visualment difrentes, el cert és que ambdós artsites comparteixen una actitud enfront a la materializació de l’obra, amb el gust per l’acabat i el treball controlat, minuciós i acurat. 

L’exposició es contempla amb treballs creats expressament per aquesta ocasió, com ara peces ceràmiques que utilitzen la tècnica de l’esgrafiat. Finalment, la trobada entre aquests dos artistes es materialitza en dues obres a gran format ralitzades a quatre mans, on s’hi aboca tota l’amistat i on els seus llenguatges cohabiten en una mateixa tela, tot establint inesperadament una interessant unitat de contraris. 

Patxi Ocio Casamartina, doctor en Història de l’Art.